Nyhetsbrev - November-December

av: Andreas Larsson

Med ett fantastiskt 30-årsfirande av vår systerkör, Söt Likör, färskt i minnet låg nu den näst sista månaden framför oss.

November månad har bjudit på mycket sång för oss sångarbröder, främst i Bellmans tecken. Den 11:e november intog kören Ingesunds studio för att spela in ett knippe av Bellmans alster. Resultatet av denna dags ihärdiga arbete kommer framöver (läs i början på 2018).

Med detta i backspegeln blickar nu kören framåt mot slutspurten på år 2017. Jul- och luciasånger ljudar nu på måndagsövningarna. Tyvärr blir det inte någon regelrätt julkonsert i år, men kören ligger inte rastlösa för det. Ganska mycket ska hinnas med innan terminen avslutas med en gemensam sittning. Luciahögtider både i Aula Magna och i Domkyrkan, Årets Staffan ska krönas och några enklare framträdanden på äldreboenden i Karlstad skall hinnas med. Som sagt, kören kommer inte stå sysslolösa under december månad.

Avslutningsvis kan det flaggas för en välljudande konsert under februari månad där kören i samarbete med Manhem framför manskör som sig bör: manligt, härligt och stark(t)!

- eder sekreterare