Jubel 2008

av: Peter Tjäder

Nu repeterar Sällskapet CMB för årets jubelkonsert.

Sedan 1995 har Sällskapet CMB underhållit karlstadpubliken med sin årliga jubelkonsert. Under novembermörkret så samlar man sin aktiva kör vid universitet och bjuder in sina gamla medlemmar att medverka i en euforisk manskörskonsert. Ett ständigt inslag i konserten är också den hemliga gästen. Här presenteras kända och okända artister. Allt för att ge lite extra krydda till konserten. Exempel på tidigare års gäster är Helen Sjöholm, Fredrik Kempe, Vocal Six, Viba Femba, Familjen Carling, Tommy Körberg, Sven-Bertil Taube osv. Årets gäst blir en okänd sådan och något udda vad gäller det instrumentella inslaget, men definitivt en upplevelse. Mer information om gästen än så kommer inte att läcka ut.

Årets konsert går under arbetsnamnet ”Evolution”. Detta är ett kännetecken för konsertens första del där de aktiva medlemmar presenterar lite historia med sång och studentikosa inslag. Den andra akten så ska kören försöka driva manskörssången till sin yttersta spets. Målet är att samla både aktiva och gamla medlemmar i kören. Detta är en musikupplevelse som är unik för Värmland och en tradition som Karlstad och Karlstads universitet kan stoltsera med.

Platsen för konserten är Sundstaaulan och förhoppningen är att fylla lokalen med över 700 i publiken. Varmt välkomna!

Plats: Sundstaaulan
Datum: 22 november
Tid: 18.00
Dirigent: Leif Nahnfeldt
Pris: 200:- (Student 150:-)