Jubelkonsert 2005

av: Albin Norén

Lördagen den 19 november jubilerade Sällskapet CMB med en hejdundrande Jubelkonsert och hemliga gäster.

Aula Magna i Karlstad fylldes till bredden gånger två, med förväntansfulla människor och bjöds under första halvlek på idel Bellmanverk, då den aktiva kören gestaltade en dopceremoni. Denna inledning präglades både av mystik, en hel del humor och självdistans. I första akten presenterades också de hemliga gästerna som i år var musikalartisten Charlott Strandberg och varietéfamiljen Carling från Skåne. Dottern i familjen Gunhild Carling överraskade publiken med att spela trestämmigt på tre trumpeter samtidigt (!).

I andra akten tågade femtio exilbröder tillsammans med de fyrtio aktiva in till Sångarfanan åter höjes. Konserten fortsatte med äldre "körpärlor" som I bröllopsgården, Hej dunkom, Ångbåtssång och som en hyllning till den värmländske skalden Gustaf Fröding, framfördes Gustaf Frödings jordafärd och Kung Liljekonvalje. Efter Griegs Sangerhilsen och Bådn låt, så ändrade Jubelkonserten skepnad totalt och sångarna klädda av sig frackjackorna och flirtade med 80-talet med schlagervinnaren Diggi-Lo Diggi-Ley. Partystämningen stegrades till publikens förtjusning när ett knippe Beach Boys-hits med bravur och glimten i ögat tolkades av såväl solister, gästartister som kör. Aula Magna blev Californien och soldränkta stränder. När så till slut Charlott Strandberg och spexfamiljen Carling höjde atmosfären ytterligare några snäpp till tonerna av When the saints.... så fullkomligt exploderade årets Jubelkonsert. Publiken reste sig i bänkraderna, dansade i takt och ville aldrig gå hem!

AN