Sällskapet CMB gästade Kapris

av: Albin Norén

Lördagen den 14 maj gästade Sällskapet CMB härliga Uppsala och 10-årsjubileet av nationsmanskörsfestivalen Kapris.

Utöver Sällskapet CMB, deltog alla nationsmanskörer från Uppsala samt Chalmers Manskör, Förenade nationsmanskören från Lund och Snapsakademien från Luleå. Totalt sjöng omkring 200 glada sångare under denna dag. Den traditionella trappmarschen startade klockan 12.30 och därefter fanns möjlighet att se och höra koristerna på Stora torget, domkyrkotrappan, universitetstrappan, Carolinatrappan, slottstrappan, samt i Botaniska trädgården. Klockan 16.00 gavs en hejdundrande konsert i universitetsaulan. Jubileumsdirigent var Orphei Drängars Robert Sund. På kvällen hölls dessutom en fantastisk bankett på Östgöta nation, där det sjöngs och åts och dansades långt in på småtimmarna. Detta var verkligen en hyllning till den svenska manskörstraditionen och vår unika kulturskatt. Många av oss som var där ser redan fram mot nästa års Kapris!

/AN