Jubelkonsert - succé i år igen!

av: Johannes Martinson

Vår årliga Jubelkonsert med hemliga gäster gick av stapeln den 23 november i Aula Magna.


Inför sammanlagt 1100 betalande åhörare (fullsatt) genomförde Sällskapet CMB den 23 november Jubelkonsert med hemliga gäster, för åttonde året i rad.

Årets hemliga gäster var fyra till antalet. Det var med en oerhört stor glädje som vi välkomnade Fredrik Kempe tillbaka till kören. Fredrik var aktiv i CMB i mitten av nittiotalet och har nu ett kritikerrosat första album ute på marknaden. Med sig från Stockholm hade han Maria Möller, stå-upp komiker, som , av publikjublet att döma, är en ny favorit Karlstads-favorit. Kjell Kvarnevik och Agnetha Kjörsvik stod för de lokala inslagen bland gästerna.

Sällskapet CMB då? Jo, även vi har fått lovord så här i efterhand. Den aktiva körens förmedling av georgisk folkmusik har hyllats i både tidningar och radio. Den 65 man starka projektkören bjöd på ett manskörsprogram av idel klassiker, där Saltarelle och Kung Liljekonvalje hörde till de mest bejublade inslagen.

Efter ett givet finalnummer (Fredrik Kempes hit "Vincero") pustade körsångarna ut ackompanjerade av stående ovationer. Tack alla inblandade, inte minst ni i den fantastiska publiken! Vi ses snart igen!