Vilket Musikaliskt Möte! Vilket Jubileum!

av: Catrin Berg

Den 9:e februari bjöd Söt Likör tillsammans med återvändande körsystrar på ett Musikaliskt Möte i Sundstaaulan. Detta var dels ett möte med artisten Anna-Lena Brundin men även ett möte med sånger från Söt Likörs 15 åriga historia!

Över 80 svartklädda korister vandrade in i mörkret sjungandes "Natt över jorden", stämningen var andäktig. Endast åtta stearinljus lös upp den mörka scenen när sången övergick i "Var inte rädd för mörkret". Första halvlek hade fått sin prägel... Från mörker till ljus, från höst till sommar och sommarregn hann vi innan scenen lämnades över till Anna-Lena Brundin under tonerna av Rövarsången, en hyllning till Astrid Lindgren.

Anna-Lenas skånska tolkning av Edith Piaffs sånger var underbar, det blev helt enkelt franska på svenska! Mellansnacket var rappt och roande där hon berättar om Edith Piaffs liv i Frankrike.

Andra halvlek, en halvlek i variation av gammalt och nytt, bjöd på ett flertal överraskningar. "Money, Money" i tangostuk, minnen ur Söt Likörs historia visade med bilder till tonerna av "Yesterday" samt ett "Schlagermedley" där självlysande hopprep fick fungera som mikrofoner...

Anna-Lena bidrog med ett antal sånger i tango och berättade även tangons historia med mycket humor!

Vår dirigent, Erik Rynefors, tilldelades under kvällen ett stipendium på 10 000 kr för sitt utvecklande och idérika arbete som kördirigent. Ett väl befogat stipendium samt mycket välförtjänt uppskattning för hans enorma jobb!

Söt Likör och Sällskapet CMB tilldelades varsitt stipendium från Föreningssparbanken för "Nya musikaliska utmaningar", stipendierna var vardera på 25 000 kr!

Det blev en konsert som vi sent kommer glömma och förhoppningsvis blir den även ett positivt minne för alla som var där!

Kvällen avslutades med en hejdundrande sittning i Älvkullegymnasitets skrivsal. Av CMB fick vi i 15 års present ett liveband på festen och vad kunde ha passat bättre! Aldrig har så många under en och samma fest varit uppe och skuffat på dansgolvet och inte heller så länge!

En riktigt lyckad helg och nästa år hoppas vi att de drygt 40 återvändande körsystrar som var med kommer tillbaka och har med sig de som inte hade möjlighet denna gång. Vi ser fram emot det!