Jubelkonsert 2000

av: Peter Wallman

Jubelkonserthelgen blev som vanligt en kanonhelg. Sent ska vi glömma ballonger, gäster och fester.

Det var CMB:s ledare och dirigent Erik Rynefors som, tillsammans med några ytterligare körmedlemmar, såg de hemliga gästerna framträda i somras under körens USA-resa. Tanken att bjuda in dem föddes direkt och knappt fyra månader senare stod de på Sundstaaulan scen. Catherine Smitko och Lex MacCauley sjöng, med Lex vid pianot, ett blandat program. Det blev blues, mycket musikal, som Summertime och Over the rainbow, samt en bejublad tolkning av If love is a red dress.CMB själva marscherade in i aulan i frack, hjälm och militärkängor till tonerna av Bellmans Så lunka vi. Temat var sedan kungligt och militäriskt ett tag, vartefter kören drog parallellen fälttåg i Österled – VM-kvalmatcher i fotboll. CMB blev en skränig hejaklack, hundratals blågula ballonger fälldes från taket och det blev feststämning i salongen när CMB framförde ett medley på fotbollslåtar, med “När vi gräver guld i USA” som final.

Insamling till Barncancerfonden

Sedan berättade körledare Erik Rynefors att CMB under kvällen genomförde en insamling och ett lotteri till förmån för Barncancerfonden. Vinster var fotbollströjor, skänkta av Svenska Fotbollsförbundet, som CMB bar. Vann gjorde bl a Mia Olsson, inst för kultur och kommunikation. Insamlingen inbringade kring 30 000 kr under de två konserterna! CMB skänkte också överskottet från fikaförsäljningen.
De hemliga gästerna avslutade första halvleken. I den andra tog hela återsamlingskören plats på scen – Jubelkonserten äger rum på körens hemvändarhelg – och idel gamla CMB-klassiker fyrades av. Bellman, Bondbröllop och Griegs Bådn låt bland annat.
Kören avslutade så tillsammans med de hemliga gästerna och “Barbara Ann” revs av som bejublad final.
Länstidningarnas recensenter är positiva till körens insats och de hemliga gästerna, men anser bägge att konserternas tre timmar var lite för långt.
Sex timmar på scen för CMB hindrade inte kören, tillsammans med systerkören Söt Likör och de hemliga gästerna, från en hejdundrande fest som pågick till söndagsmorgonen.